Αρχική         Ποιοι Είμαστε                Όροι Χρήσης                   Επικοινωνία                        RSS 2.0

  • Moνάδα Μέτρησης Πόνου

    Moνάδα Μέτρησης Πόνου

  • Τα όλα μου, κι ας μη σε νοιάζει.

    Τα όλα μου, κι ας μη σε νοιάζει.

  • Fuck! Ενηλικιώθηκα

    Fuck! Ενηλικιώθηκα

  • "Ο Κήπος των Παιδιών"

  • Πήγα στην έκθεση “No respect”!

    Πήγα στην έκθεση “No respect”!

  • Το τυχαίο κάνει τον έρωτα, όχι το αναγκαίο

    Το τυχαίο κάνει τον έρωτα, όχι το αναγκαίο

  • Έχω καρκίνο και είμαι καλά!

    Έχω καρκίνο και είμαι καλά!

  • Οι κακοί μαθητές γίνονται μεγαλοφυίες...

    Οι κακοί μαθητές γίνονται μεγαλοφυίες...

Moνάδα Μέτρησης Πόνου

Moνάδα Μέτρησης Πόνου (βασισμένη στα διηγήματα «Ο μαύρος γάτος» (1916) του Ιωάννη Κονδυλάκη, «Aρκούδα» (1893) και «Aυτόχειρ» (1895) του Mιχαήλ Μητσάκη) ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιωάννης Κονδυλάκης & Μιχαήλ Μητσάκης ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μυρτώ Πανάγου Ερμηνεία: Η... Read more...

Τα όλα μου, κι ας μη σε νοιάζει.

Τα όλα μου, κι ας μη σε νοιάζει. Και δε θα το δεις. Μάκρυναν τα μαλλιά μου και άλλαξα χτένισμα, αλλά δε θα το δεις. Πήρα και ένα ωραίο μακρύ, γαλάζιο, πλισέ φορέμα, όταν χορεύω και κάνω σβούρες, ανοίγει σαν τέντα από σκηνή τσίρκου που μέσα γίνεται χαμό... Read more...

Fuck! Ενηλικιώθηκα

Fuck! Ενηλικιώθηκα Πίναμε καφέ  σε  ατμοσφαιρικό στέκι της πόλης.  Ξέρετε τώρα, από αυτά που στεγάζονται σε νεοκλασικά, όλη η ιστορία της Θεσσαλονίκης έχει περάσει από μέσα τους και το χαρμάνι τους είναι θεόσταλτο. Το κασετόφωνο μέσα μου έπαι... Read more...

"Ο Κήπος των Παιδιών"

Σήμερα θα μιλήσουμε για το έργο τριών νέων, που εκτός από την αδερφική σχέση, τους συνδέει και το όραμα για τη δημιουργία σχολείου, πέρα από το κατεστημένο. Ένα σχολείο που δεν θα μεταδώσει "ξερές" γνώσεις στα παιδιά, ούτε θα προάγει την βαθμοθηρί... Read more...

Πήγα στην έκθεση “No respect”!

Πήγα στην έκθεση “No respect”! Θέλοντας να γεμίσω τον ελεύθερο χρόνο μου εκείνη τη μέρα, σκέφτηκα να δω και εγώ την έκθεση “No respect”. “40 Έλληνες graffiti και street artists δημιουργούν από ένα έργο τους” είχα διαβάσει, και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Πήγα λοιπόν στην Στέγη Γ... Read more...

Το τυχαίο κάνει τον έρωτα, όχι το αναγκαίο

Το τυχαίο κάνει τον έρωτα, όχι το αναγκαίο Ένα ανοιξιάτικο βράδυ, καθώς έφερνα βόλτα το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις Νεραντζιές που σκορπούσαν  μυρωδιές γενναιόδωρα σκεφτόμουν τα περί έρωτος. Ξέρετε τώρα, την προσπάθεια, που κάνουμε όλοι για να βάλουμε κάποιον δορυφόρο στη μονα... Read more...

Έχω καρκίνο και είμαι καλά!

Έχω καρκίνο και είμαι καλά! -"Μελίνα σου έχω πει χιλιάδες φορές να μαζεύεις τα μαλλιά σου από την βούρτσα!" -"Και γιατί να είναι δικά μου; Δικά σου είναι!" Φιλί στο γυμνό της κεφάλι. Γέλια... Αυτό είναι για μένα ο καρκίνος σε δύο φράσεις. Τίποτα λιγότερο, τί... Read more...

Οι κακοί μαθητές γίνονται μεγαλοφυίες...

Οι κακοί μαθητές γίνονται μεγαλοφυίες... Δεν αγαπούσα το σχολικό διάβασμα, βαριόμουν την ιστορία και τα μαθηματικά. Μου άρεσε η λογοτεχνία, λάτρευα την δημοτική βιβλιοθήκη. "Καλό παιδί η Μελίνα, αλλά δεν διαβάζει" και το 6 στην Γεωγραφία δώρο. Χμμμ νομίζετε πως τα μεγάλα μυαλά ήταν οι κα... Read more...
Previous
Next

Φύση

More in

Fashion

More in

Lost n Found

article thumbnail

Είναι απο εκείνα τα πρωινά που ξυπνάς πολύ πρωί χωρίς λόγο. Συνήθισες θα μου πεις... αμα ξυπνάς πρωί για  [ ... ]

More inLost n Found  

Κέικ...εύκολα, γρήγορα και νόστιμα!

on .

Τα κέικ έχουν μια μακροχρόνια ιστορία. Η λέξη προέρχεται από τους Βίκινγκ, συγκεκριμένα από την παλιά Νορβηγική λέξη kaka και η οποία αναφερόταν σε ένα γλυκό παρασκεύασμα. Ωστόσο ήταν διαφορετικά από αυτά που τρώμε σήμερα. Ήταν σκληρά και αποτελούνταν από αλεύρι, ζάχαρη ή μέλι, αυγά και συχνά γάλα και βούτυρο κι ίσως περιλάμβαναν καρύδια και ξηρούς καρπούς.

Πρόγονος του κέικ (όπως και των μπισκότων και των κουλουριών) είναι το ψωμί. Με την βελτίωση των τεχνικών παρασκευής και ψησίματος και την αλλαγή στον τρόπο διατροφής, τα είδη ψωμιού άλλαξαν μορφή και εξελίχθηκαν στα παρασκευάσματα που σήμερα καταναλώνουμε.

Και συγκεκριμένα στα μέσα του 19ου αιώνα,  η μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, τα οποία αντικατέστησαν τη μαγιά, έκαναν το φούσκωμα απλούστερο, ευκολότερο και πολύ πιο γρήγορο κι έτσι φτάσαμε στη μορφή των σύγχρονων κέικ. 

Τα κέικ τα συναντάμε κυρίως στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Μεγάλη παράδοση στα κέικ, έχει η Αγγλία, όπου το κέικ είναι απαραίτητο συνοδευτικό του τσαγιού.

 

Κέϊκ

Υλικά

500 γρ. φαρίνα

450 γρ ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

240 γρ. φρέσκο γάλα

4 αυγά

2 σωληνάκια ή 1 κ.γ βανίλιας

1 πορτοκάλι(ξύσμα)

1-2 κ.γ (κοφτές) μπεικιν παουντερ

Διαδικασία Παρασκευής

Στο κάδο του μίξερ ρίξτε τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Χτυπήστε στην 1η ταχύτητα και σιγά-σιγά ανεβάστε την ταχύτητα.

Έπειτα, ρίξτε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και τη φαρίνα.

Στη συνέχεια, ρίξτε ένα ένα τα αυγά.

Τέλος, αφήστε το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Παράλληλα, βουτυρώστε τις φόρμες σας.

Μόλις, το μίγμα σας είναι έτοιμο τοποθετήστε το σε κάθε φόρμα.

Ψήστε τα για 50-55 λεπτά στους 1800C.

Tips

Ελέξτε τα με ένα μαχαίρι. Βάλτε ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγάζοντας το είναι καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο.

Μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα ή σταφίδες ή απομίμηση σοκολάτας και άλλες νόστιμες λιχουδιές.

Να είναι ίσα καταμερισμένο στις φόρμες, γιατί αλλιώς το ένα θα γίνει πιο γρήγορα, ενώ το άλλο όχι.

Μπορείτε να λιώστε σοκολάτας υγείας σε bain-marie (κατσαρολάκι με νερό και από πάνω μπολ με τη σοκολάτα) και να τη βάλετε πάνω από το κέικ, αφού τα ξεφορμάρετε.

Μην ανοίξτε το φούρνο γιατί θα «πέσει» το κέικ.

Όταν το βγάλετε αφήστε το για 3-4 λεπτά και ύστερα ξεφορμάρετε.
 

Μαρία Λαμπροπούλου